Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förlisning

Skeppets stäv
Klyver vattnet
På sin sista färd
Den mot bottnen

En handfull män
Unga och starka
Äger hoppet
Men utan tillflykt

Deras rop
Ljudlösa
Fortplantas i vågorna

Dunlätta bubblor
Luftbubblor
Stiger till ytan
Fyllda
Av ond bråd död

Lungan som matas
Med vatten
Tvingas till tystnad

Armar i vanmakt
Tyngdlösa
Livslånga plågor
Stiger i ångor
Upp i skyn
Den gråtande grå

Ingen hör. Ingen ser
Blott sorgen har öra och öga
Havet läker
Sitt blödande sår
Ligger som förut
Med stenansikte




Fri vers av Fjäderpennan
Läst 319 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-10-03 11:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Fjäderpennan
Fjäderpennan