Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
bild lånad från google


Årstiders glans....

Var tid har sin kraft
Sitt smycke för ögat

Vintern har is
Klirrande
I kalla tappar

Ett täcke
Av bomullsvit snö

Rofyllda brasor
Då mörkret tätnar

Våren i knoppande dräkt
Frostpärlande gryning

Smältande
Av solljusets hand

Leende krokus
Snödropp och liljor
I löftesrik blom

Sommaren generös
Barfotadagar
Lummig grönska
Och kroppsvarma nätter

Hösten bäddar till vila
Fäller tårar
I rännilar utmed fönstret

Håller solen kvar
I sin brittsommar

En mångfald
Av färger

Som glödande
Bränner ögat




Fri vers (Fri form) av Fjäderpennan
Läst 350 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2014-10-26 11:06



Bookmark and Share


  Liselotte Fluhr
Underbar
2015-01-19

  Ingrid Trolle
Mjukt och vackert
om våra årstider
2014-11-23

  Fredrik Gaefke
Lysande lyrik!
2014-11-15

    ej medlem längre
Så är det, fint fångat.
2014-10-31

  Lena Själsöga Keijser
vackerspråk strömmar du
2014-10-31

    ej medlem längre
Poesi och naturlyrik i en underbar kombination.
2014-10-29

  Lena Renman
Ja fyra årstider är att föredra! Samer har till och åtta.
Väl ordat om åren som går och trevligrt att ha dig som skrivarvän. Välkommen in på min sida.
2014-10-29

    ew
Jag låter tanken följa dina ord och känner att de får mig att långsamt följa dem in i glädjens rofyllda rum...

Kanske kan varje årstid hållas samman och bara stor bokstav (versal) i början på varje vers/årstid...
Bara ett förslag; pröva och känn efter...
2014-10-27

  Marita Ohlquist VIP
Visst är det så!
Varje årstid glänser på sitt sätt.
2014-10-27

    ej medlem längre
"Var tid har sin kraft
Sitt smycke för ögat"
Sant!
2014-10-26

  Lars Hedlin
Mycket bra och fint i både text och bild!
2014-10-26

  louisegirl
Helt underbart vackert, om årstiderna
2014-10-26

  Ronny Berk
så väl tänkt och skrivet om årstiders växlingar !
2014-10-26
  > Nästa text
< Föregående

Fjäderpennan
Fjäderpennan