Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Cancer

Hon åt inte sin lunch.
Hon undersökte den med bestick,
likt labtekniker som petar försiktigt i prover,
för att inte kontaminera dem.

Jag rädds när jag tänker, sa hon,
hur ska jag överleva
utan honom. Hur ska barnen
överleva.

Kanske människan lär sig
att leva halverad.

Kanske man blir starkare
med tiden.

Smärtan kanske försvinner en dag
och hjärtat domnar.
Och kärleken, den kanske blir kvar
i benstommen.




Fri vers (Fri form) av Shqiptar
Läst 144 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-10-03 15:50



Bookmark and Share


  Scarlett Miryam VIP
Hörde i torsdags något om att förlusten är som om allt kött slitits från kroppen (DET lär jag ju använda) - och det tänker jag på nu när jag läser slutraderna. Allt finns i benstommen.
2016-05-07

  Marita Ohlquist VIP
Text som berör!
2014-10-03
  > Nästa text
< Föregående

Shqiptar
Shqiptar