Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inte plikt utan medkänsla gör att jag alltid gör mer än mina kollegor


medkänsla

Det finns så många lidande människor
Och en del av dem rör sig mitt ibland oss
Nu så jobbar jag på den plats där jag bor
Jag är välkänd bland patienter förstås
Många söker för de har sår i sin själ
De vet inte hur de ska kunna stå ut
Man försöker hjälpa dem och göra väl
För att göra på deras lidande slut

Man får inte vara extrem egoist
Alla måste vi ju faktiskt hjälpas åt
Om vi visar medkänsla får vi en frist
För vi alla sitter ju i samma båt
Det du vill att andra ska göra för dig
Det ska du naturligtvis göra för dem
Kan du säga ja ska du ej säga nej
För i världens klubb är ju alla medlem.




Bunden vers (Rim) av Maria Eliasson
Läst 174 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-10-04 08:46



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En stark text som stannar kvar i känslorna.
2014-10-04

  Palett
Fin text om medmänsklighet.
2014-10-04

  bluedröm VIP
Medkänsla ger mänsklig värme till annan och man får den tillbaka själv samtidigt.
2014-10-04
  > Nästa text
< Föregående

Maria Eliasson
Maria Eliasson