Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I ARLA HÖSTMORGONSTUND

Höstdag gryr sakta, försenad,
tycks inte kläckas alls,
slumrar spöklikt
innan dimman lättar.
Lönnar står rödglödande
lönnblad fallna av
täcker rotstockar vitsigt
röda runda dörrmattor!
Vissnade färgrika löv rör sig
i lätt vindpust först sedan
blir sopade av vinden,
de lättaste ger sig av med vinden,
dansar, rullar, flyger i luften
söker efter ett ställe att landa på.
Ögonblicket är glatt men även trist!
Höstlandskaps karaktär fördjupas.

Duggregn fuktar ansikte,
fukten är tät
den klibbar vid hyn!
I dimma mjuknar
omgivningens skarpa konturer,
hus, träd, skog
löser sig i vit mjölkdimma!
Bland dimslöjor hörs ljud.
Flyttfåglar orienterar sig mot söder,
mörker och kyla driver dem på flykt.
Hösttecken ökar!
En skara kajor mot gula löv,
en sympatisk vy ,
flaxar upp och sätter sig
på kyrkans tak, trivs därifrån
att iaktta vaknande kyrkoby !

Ockragula åkers stubb i förrgår
är nu upplöjd och svartmuskig.
Gyllene halmbalar vid åkrar
väntar att bli hämtade i ladan.
Höst är här.

© Heikki Hellman 2014-10-05




Fri vers av Heikki Hellman
Läst 203 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2014-10-05 09:35



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Tycker om denna naturskildring...man följer lätt med i bilderna...vackert...
2014-10-06

  Palett
Färger, ljud, vind och luft, allt finns med i din vackra skildring av en höstdag !
2014-10-05

  Marita Ohlquist VIP
Bra förmedlat om höstens intåg.
Ser, hör och känner.
2014-10-05

    ej medlem längre
Under en bilresa igår, genom hela storstockholm, passerades flera grönområden, alla i brand i det grådisiga vädret.
Täta dimslöjor och friskhet i luften.

Ja, det är höst, äntligen
2014-10-05
  > Nästa text
< Föregående

Heikki Hellman
Heikki Hellman