Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

det kittlande med att leva onykter i en låtsasvärld.





dagen efter
vaknar jag på kvällens baksida
alla löften och allt förtroende
jag i onyktert tillstånd spred omkring mig
har bildat en cysta av ångest
längst ner i halsgropen.

en topp tio framför spegeln
är uppsvälld av
skräpmat, ostyrigt hår efter någons fasta
tag i det.

och det är inte konstigt att jag tvekar
när minnesbilderna klarnar
hur jag blir någon jag verkligen inte vill vara
med promille i blodomloppet
fastän det just då
känns som menat
att skala av mig bekännelser en efter en
och låta andra människor hångla upp
mitt självförtroende
till extas

medan jag
badar i komplimanger och cigarettrök
och tänker att
nykter
det blir jag nog aldrig igen.




Fri vers (Fri form) av C.Degerfeldt
Läst 225 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2014-10-05 10:49



Bookmark and Share


  kirsti ylinikka VIP
Oj, vad man varit i detta genom livet! Gillade verkligen texten.
2014-10-06

  lodjuret/seglare VIP
Bra beskrivande text om just en sådan där dag, som väl de flesta helst vill glömma och kanske även har lyckats göra just det. Texten förtjänar för sitt simpla uttryck och det i förtjänlig korthet, sina trenne tulpaner av di röde.
2014-10-05
  > Nästa text
< Föregående

C.Degerfeldt
C.Degerfeldt