Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sakframställan...



Här gör jag nu en sakframställan
om det ordet MITTEMELLAN
låt oss bruka det mera sällan
eller hur - det funkar välan

Nu vill jag skriva ett cirkulär
om det ordet ORDINÄR
som inte har någon karaktär
låter ju bara SISÅDÄR

Ett litet brev jag teckna vill
om orden CIRKA O NÄSTINTILL
BORTEMOT O RUNTOMKRING
betyder faktiskt ingenting

Jag säger nu i min rapport
att det måttliga måste bort
dessa ord av värsta sort
ska man bara hålla kort

Med TOLERABEL indignation
gör jag en LAGOM - revolution
med en PASSABEL deklaration
som räddar nästa generation

\"Ut med språket ur ditt bröst
höj din trötta svaga röst
men inte torrt o pretentiöst
utan tydligt o seriöst\"

Bs-06










Fri vers av Bodil Sandberg
Läst 429 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-04-03 16:42



Bookmark and Share


  tobbä
Fick en lustig liten melodi i huvudet när jag läste den!! Fick i ett nafs fram gitarren och vips så hade jag en liten visa! Jättebra skrivet!
2006-04-04

  Åsa Gustavsson VIP
Jag går i polemik och slår ett slag för dessa vaghetens ord som mildrar språket och banar vägar människor emellan.
Ett torftigt och militärt språk sårar lätt.
Men dikten är väldigt bra skriven som debattinlägg.
2006-04-04

  Ingrid Nilsson
Kom o tänka på hon som presenterade sig o sa att hon hette ungefär Lisa, (dvs. Sirkka- Lisa). Här ger du alla utslätande ord och dess användare en rejäl släng med precision o humor. Toppen!
2006-04-03

    ej medlem längre
MÄSTERVEKR!! EN FAVORIT!!
2006-04-03

  Anders P VIP
tyvärr är det så att ju äldre jag blir ju fler skiftningar i grått upptäcker jag, men visst är det häftigare med svart och vitt.
2006-04-03

  Daniel_78 VIP
Nja, jag tyckte detta var medelmåttigt,
hade det gått hade du fått 2 1/2 ;)

Nerå, Riktigt rolig text!
2006-04-03
  > Nästa text
< Föregående

Bodil Sandberg