Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Falska seanser

Jag förstår inte språket
under stadens siluetter
allt är så förändrat
där vindsjälarna talar
torget bär en tomhet
änglarna är främlingar
och sorgen är mörker
vid igenlåsta salar

Jag förstår inte regnet
och meningen med livet
dropparna som tårflöden
mot kinden rinner de ner
det bränner mot huden
kring solstrålens dans
smutsig är kärleken
och aldrig att den ler

Jag förstår inte vinden
som sveper in från norr
bärande sina toner
och klanger mest i moll
hammarslagen som ekar
de hörs med tydlighet
söker sig till örat
från alla tänkbara håll

Jag förstår inte mörkret
och färgen som den bär
när stjärnorna tindrar
med svaga nysanser
rösten från himmelen
är svagast i skymningen
och språket som talas
spelar falska seanser

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 287 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2014-11-09 01:19



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
Vackert - gillar upprepningarna, besvärjelserna -
2014-11-09

  Lars Hedlin
Livsbejakande ord i texten!
2014-11-09

  Palett
Mycket bra text om livet !
2014-11-09

    ej medlem längre
En fin text med djup i.
2014-11-09

  Ingrid Trolle
Vi är många som
inte längre förstår
Precis så som du
så sant beskriver världen
2014 ser livet på
jorden ut i dag.
Mycket bra skaldat
2014-11-09

  louisegirl
Tycker mycket om dina ord
2014-11-09

  Marita Ohlquist VIP
Finstämd text om livet!
2014-11-09

    ej medlem längre
Poesi om vår sårbarhet som du är så bra att gestalta
2014-11-09
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO