Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hemingways katt

 

Jag bultade på dörren till det vitkalkade huset i Ketchum, Idaho, där Mr Hemingway bodde. Butlern som öppnade förklarade att Mr Hemingway var indisponibel, men att jag kunde få tala med hans katt.

- His English is satisfactory enough, I ensure you!

Jag väntade i hallen. Katten gjorde entré i kragstövlar och cowboyhatt, lika macho som sin husbonde. Vi satte oss i soffan och jag försökte fråga ut honom om isbergstekniken och livslögnerna. Var 'Catherine'  i A Farewell to Arms hans enda stora kärlek? Var ärret i pannan verkligen en krigsskada eller hade han bara snubblat i badrummet på fyllan och råkat få takfönstret i huvudet? Hur kunde han flyta så obemärkt från explicit dialog till Erlebte Rede?

Katten visade sig dock vara mest intresserad av kvalitén på sidentyget i de europeiska modernisternas balklänningar och slipsar. Vi tog en Bourbon on the Rocks och skildes som vänner.

 




Prosa av Nanna X
Läst 472 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2014-10-07 08:46



Bookmark and Share


  Engel
Oj, vad snyggt! Sånt här gillar jag.
Den påminner mig om:
https://www.poeter.se/Las+Text?textId=1520095
Men det skall i rättvisans namn tilläggas att du är aningens mer belevad och samförstående än Sebastian...

2014-10-12

  TrollTörnTrappan VIP
Hisnande perspektiv med delikata detaljer!! (-men jag begriper inte hur man gör för att få sjutton applåder och sju kommentarer...)
2014-10-10

  Ingela Svenson VIP
Fullkomligt obetalbart!
2014-10-07

  AgnesP
Alldeles underbar. En katt i mina smak:)
2014-10-07

  Anya VIP
hahaha....vilket möte och gillar kattens intresse för mer värdsliga tinga än det hårdkokta.
2014-10-07

  Stefan Albrektsson
Bedårande och belevad katt det där. Skönt att alla hemligheterna bevarades av den vänliga macho-katten.
2014-10-07

    ej medlem längre
Such an interesting meeting!
2014-10-07

  i af apa
alltså
en av de mötena
jag väntat på... nu har
jag fått större klarhet hur det förhåller sig med författarens katt...
tack!
2014-10-07
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X