Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett ljus

Det brinner ett ljus
långt bort i fjärran
ett ljus som leder
till skymningens ström
där ges själen sötma
och bort rinner oron
i sekunder av stress
en oupplevd dröm

Det brinner en glöd
som kärlekens hjärta
likt aftonens stillhet
en känslornas bro
den finns där i nöden
för själens läkning
att stilla begäret
till frihet och ro

Det brinner en eld
ett flammande segel
långt bortom vågorna
vid horisontens briljans
där stjärnorna föds
bjuds gnistor till världen
och den som vill finna
ges själslig balans

Det brinner en låga
vid heliga marker
med kärlekens karta
du kan den finna
ett sökande i natten
när mörkret har falnat
går vägen mot målet
som allt har att vinna

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 460 gånger och applåderad av 27 personer
Publicerad 2014-10-11 22:27



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Bra text om det nödvändiga ljuset!
Må det aldrig sluta brinna!
2014-10-16

  anits VIP
Så ljust och vackert skaldat!
2014-10-14

  Angel of love
Så underbart fint skrivet.
2014-10-14

    ej medlem längre
Ljust och vackert skaldat.
2014-10-14

  Ljusletaren
Jag skrev om ljuset idag och hittade även din fina text om ljuset *ler*
Mycket bra ordat/ kram
2014-10-14

  Palett
Din vackra text är fylld av ljus förtröstan !
2014-10-14

  Ingrid Trolle
Underbart vackert
... vägar mot målet
som allt kan vinna.
Så hoppfullt och mjukt
2014-10-13

    ej medlem längre
vackert, vackert
2014-10-13

    AgnesKenshin
fin.
2014-10-13

  Eva Helene VIP
Vacker trösterik dikt.
2014-10-13

  Lars Hedlin
En mycket vacker dikt!
2014-10-13

  Maj-Lis VIP
En vacker text ...om ljus
2014-10-12

    ej medlem längre
Dina texter sprider alltid ljus.
2014-10-12

  ResenärGenomLivet VIP
En ljus och vacker dikt...
2014-10-12

  louisegirl
Så vackert skrivet, om ljuset vi alla behöver..
2014-10-12

  Marianne Räf
Förundras över hur du lyckas fånga
orden i väldigt skön poesi! Som alltid!
2014-10-12

  Yrre VIP
¨Å, ljuvligt förtröstansfullt detta!
2014-10-12

    ej medlem längre
Den är jättefin..
2014-10-12

  Teresia Ridell
Hoppets ljus, så vackert skrivit !
2014-10-12

    ej medlem längre
Det eviga ljuset, kärlekens ljus leder oss rätt trots det onda i världen.
Vackert diktat!
2014-10-12

  Bo Himmelsbåge
Ett skimrande ljus i natten...
som leder till Livets vatten...!

Mycket fint skriftat!
2014-10-12

    ej medlem längre
Vacker lyrik om världens ljus som vi alla så väl behöver.
2014-10-11
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO