Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förortsdimma

Jag har smitit
bort ur dimman
till en plats
långt från stan
där i klostret
får min själ
be om nåd
i en annan klan

Jag kan skriva
utan pennor
på en strand
nära havets famn
där i gruset
blir det bilder
men jag glömmer
mitt eget namn

Jag har gömt mig
i en förort
nästan livlös
utan några spår
ut ur dimman
kryper själen
och med lärdom
kanske jag förstår

Jag har dragit mig
till dunkelheten
mot scenen
till mitt eget liv
ångestfull står jag
mitt i dansen
som jag erövrar
med långa kliv

Jag har stannat
i min trygghet
mellan pärmarna
står jag ganska still
ingen minns mig
där i dimman
men jag andas
om du bara vill

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 342 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2014-11-17 18:27



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
Finstämd dikt som berör.
2014-11-24

  Lars Hedlin
Bra och fint skapat!
2014-11-20

  Connie
Litet annorlunda inslag! Dimslöjor famnar det vackra och nakna!
2014-11-19

    ej medlem längre
Så berörande vackert du rimmar.
2014-11-19

  anits VIP
Mycket finstämt och berörande skrivet!
2014-11-19

    ej medlem längre
Som vanligt briljerar du med underbara texter och rim, en njutning att läsa..
2014-11-18

  Marianne Räf
Lite annorlunda än hur du
brukar skriva. Mkt vackert!
2014-11-18

    Dan Myrbeck
Sorgsen, finstämd.
2014-11-18

  Bo Himmelsbåge
I denna rörande dikt har diktarjaget valt att gömma o glömma sin själ
i förortsdimmans dunkel... men är villig att lämna detta om någon ser o förstår...
Väl poetat!
2014-11-18

    ej medlem längre
Vackert, vackert. Ensamt, naket.
Fastnar för andra strofen.
2014-11-18

    prima donna
Innerligt och fint berörande
2014-11-17

  Teresia Ridell
Naket, starkt, innerligt och rofyllt vackert.
2014-11-17

  Ingrid Trolle
En starkt berörande text
med vackra och rörande
bilder. Briljant!
2014-11-17

    Birgersdotter VIP
Starkt och berörande-känns som att stanna upp mitt i livet och begrunda o välja väg
2014-11-17

  Palett
Öppen stark text.
2014-11-17

  Marita Ohlquist VIP
Kärnfull text!

2014-11-17

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Helt underbar text! Gillar bilden samt känslan och rytmen. Bra!
2014-11-17

  louisegirl
Berör på djupet..<3
Mycket fint förmedlat!
2014-11-17

    Elisabeth Nilsson VIP
Fantastisk text i berörande ord! Och underbart rimmat.
2014-11-17

  aol
Starkt utlämnande skaldat
2014-11-17

    ej medlem längre
Dina ord lämnar märken i känslorna.
2014-11-17

    ej medlem längre
Stark och utlämnande text som berör djupt
2014-11-17
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO