Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bortom vägen

Dagarna är mörka
och glädjen saknar kraft
de ljusaste av stunder
har jag redan haft

Leva är mitt måste
som livets tomtebloss
kärlekens härlighet
för den jag måste slåss

De unga ska prioriteras
det jag nog förstår
snart är vinjetten
mot stupet stegen går

Livet har haft stunder
av framgång och glans
vägen burit svängar
med en större elegans

Nätterna känns dystra
är stunder med besvär
ej längre finns kärleken
som drömmarna bär

Stjärnors ljusa kraft
bär inte samma lågor
med ålderns rätt
svar på livets frågor

Snart går sista färden
långt bortom vägen
vad som händer där
kan visa livets sägen

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 425 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2014-10-16 20:00



Bookmark and Share


    Max Poisé
Mycket bra!
Snyggt!
2014-10-20

  Eva Helene VIP
Vi är nog många som känner igen oss i dina ord. Fint!
2014-10-18

  ResenärGenomLivet VIP
Vemodigt men mycket vackert...
2014-10-18

  Lars Hedlin
Bra i ton och utförande!
2014-10-17

  Chawa VIP
Vacker klang i ord som håller modfällda tankar som griper tag...
2014-10-17

    ej medlem längre
Fint, mycket fint formulerade känslor.
2014-10-17

  louisegirl
Berör..
Mycket vackert skaldat!
2014-10-17

    ej medlem längre
Du skriver otroligt fina texter, så även denna..
2014-10-17

  M.A.J.R
Nu ligger Sverige i mörker och vi har haft soliga stunder som ligger bakom.
2014-10-17

  anits VIP
Så fint och berörande skaldat!
2014-10-16

  Angel of love
Så ljuvligt vacker text.
2014-10-16

    prima donna
mycket, mycket fin text som berör. borde tonsättas!
2014-10-16

    ej medlem längre
Änu en fantastiskt berörande text från din glödheta penna.
2014-10-16

  Connie
Känner verkligen med texten. Berörande och gripande vemodstankar.
2014-10-16

  Marita Ohlquist VIP
Vemodig, lite sorgsen text!
Väcker tankar och känslor.
2014-10-16

  Maj-Lis VIP
Sorgligt och känsligt
2014-10-16

    ej medlem längre
Dina ord rör vid känslor inom.
2014-10-16

  Ingrid Trolle
Mycket berörande.
Vackra rim
En text som griper
tag i läsaren
2014-10-16

    ej medlem längre
Så sorgset vackert du skaldat, men alla vägar äro inte grå..
2014-10-16

  aol
Mycket fint och berörande skaldat,
2014-10-16
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO