Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Något inspirerad av Araxas och Nargaroth


Tiden läker inga sår

Återigen framför det gråa havet
Tunga vågor rullar mot en sedan länge glömd strand
Och doften av tjärat trä och oljade rep från tusen förlista skepp
Dröjer sig ännu kvar bland klipporna

Fanns det inte fåglar här nyss?
Muntert dykandes i det varma vattnet
Under bråkdelen av en sekund tycker jag mig kunna skymta ett sandslott
Innan stranden åter dränks av vågor

Jag såg en säl dö här en gång
Kämpandes för att ta sig till det hav som gett den sitt liv
Jag kunde inget göra
Stillsamt gråtandes betraktade jag det lilla djuret förtvina

Jag kramar cigaretten hårdare medan norgefärjan sakta drar förbi
Den ruttnande tången längs med strandens kant
Sprider den välbekanta sötaktiga doften
Och jag önskar att jag kunde vara var som helst

Utom just här…

Som en irrande våg i ett ändlöst grått hav
Förpassad till eonernas isande vidder
Frenetiskt strävandes mot en skummande, kaotisk död
Fördömd till ett frysande helvete

Tiden läker inga sår…




Fri vers (Fri form) av Son of Hades
Läst 186 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-10-16 19:06



Bookmark and Share


  Connie
Sorgsen och mycken berörande!
2014-12-25

  Magica VIP
Stark text, berör.
2014-11-20

    Jim Friberg VIP
Det jag sagt innan!
2014-10-17

  Peter Stjerngrim VIP
Nej tiden läker inte ensam alla sår ...

- Men det gör kärleken ...
2014-10-16
  > Nästa text
< Föregående

Son of Hades