Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dans i gränden

Stjärnljuset blommar
och doftar lördagkväll
musiken är förförisk
en påtaglig decibel
det är dans i gränden
och många ropar skål
att bli kär i någon
det är mångas mål

Det klingar i glasen
på en utomhus krog
över hustaken sveper
vildgåsarnas plog
så ta av dig kavajen
det blir varmt i natt
gatorna är fyllda
av glädje och skratt

Stjärnljusen blinkar
och ger det vi vill
kärleken bjuder upp
här kan inge sitta still
mellan bord och stolar
får känslorna regera
så hårda arbetsdagar
vill ingen ha mera

Det skålas för kärleken
och känslosamt skoj
musiken hörs på avstånd
med massor av stoj
för ingen vill väl sova
när mörkret faller på
då vill man få roa sig
och inte kännas grå

Stjärnljuset förför
i ljumma sommarstunden
förälskelsen är segrare
mot den nattliga sekunden
vänner möts och skiljs
till fred och behag
dansen går i gränden
till natt möter dag

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 428 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2014-10-19 16:57



Bookmark and Share


  anits VIP
En underbar dikt!
2014-10-30

  ResenärGenomLivet VIP
En härlig dikt som ger trevliga bilder...
2014-10-21

    ej medlem längre
Stjärnljus och härlighet.
Förförande.
2014-10-20

    ej medlem längre
Glad och härlig poesi och bra framfört
2014-10-20

  Lars Hedlin
Härlig värme i denna!
2014-10-20

    Birgersdotter VIP
Glad och fin text
2014-10-20

    ej medlem längre
Ja under stjärnljuset tänds många själar i sin kärlek, härligt fint skrivet.
2014-10-20

    ej medlem längre
Jättefin text, snygga rim..
2014-10-20

  Ingrid Trolle
Fin takt
fina rim
och livsglädje
Bra
2014-10-19

    prima donna
tonsättning till denna fina!
2014-10-19

    ej medlem längre
Dina fina ord får mig att nynna och dansa med.
2014-10-19

  Marita Ohlquist VIP
Levande beskrivning!
Känns som jag är med.
2014-10-19

  louisegirl
Underbar dikt, om dans en sommarkväll..
2014-10-19

  Marianne Räf
Superbra skrivet med täta, fina rim!
2014-10-19

  Teresia Ridell
Så varmt och vackert skrivit.
"Så ta av dig kavajen, det blir varmt i natt"... Snyggt !
2014-10-19
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO