Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mörkrets hemligheter

Nu lyser stjärnorna
mot havets ensamhet
den sista segelbåten
har dragit sig mot land
i horisontens dunkelhet
möts natt och dag
tidlösa konversationer
med vänskapliga band

Nu tindrar stjärnorna
mot vagabondens vägar
de uttrampade skorna
är trasiga och nötta
rastlöshetens själ
har svårt att slås till ro
ensamheten är bultande
och andetagen trötta

Nu brinner stjärnorna
mot himmelens kupol
solnedgångens längtan
att söka lugn och ro
nattbrisens hemlighet
är orörd och helig
nyfiket förföriskt
bjuds här andlig tro

Nu glimmar stjärnorna
mot vaknande morgon
de sista nattflanörerna
bär dunkelhetens gåva
en fråga till framtiden
ger svar från universum
mörkrets hemligheter
går hem för att sova

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 669 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2014-10-30 20:05



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
Vacker är din dikt!
2014-11-03

  Teresia Ridell
Intensivt och vackert !
2014-11-02

  Lars Hedlin
Mycket bra
2014-11-01

    ej medlem längre
Glimmande fint.
2014-10-31

    prima donna
Så väldigt vackert skrivet! Den hade kunnat vara ändå litet mer rytmisk så hade den fått bokmärkning...
2014-10-31

  Connie
Mörkret blir inte lika skrämmande med din vackra beskrivning!
2014-10-31

  Ingrid Trolle
Med fina rim och takt i
dikten ger du oss så
underbara bilder.
2014-10-30

    ej medlem längre
Så berörande du skriver, blir alldeles tagen av denna text. Bokmärke
2014-10-30

    ej medlem längre
Tycker mycket om dina fina ord.
2014-10-30

    Birgersdotter VIP
Vackert och fint skriven i stjärnljus.
2014-10-30

  Ninananonia VIP
Vackra tankar
2014-10-30

  Marita Ohlquist VIP
Över allt och alla finns stjärnorna.
Text som sjunker in, ligger kvar en stund och skapar bilder.
2014-10-30

    ej medlem längre
Tycker om diktens sköna tonfall.
2014-10-30

  ResenärGenomLivet VIP
Det är mycket som göms i mörkret om natten...då känns det skönt att stjärnorna lyser...fin dikt...
2014-10-30
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO