Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tre sekel, syster.

Bredvid mig sover hon
Skulle hon försvinna

Skulle jag gå sönder
Utifrån och in och inifrån och ut
aldrig skulle jag
resa mig igen

Livet är så skört
Det tänker jag på ibland

Min kusin hon var sexton år när en aneurysm fick henne att falla av motioncykeln och dö hon var sexton år och någon som är sexton år ska inte dö

Bredvid mig andas hon djupt och lugnt
Slutar hon andas

Slutar jag.

Hon är femton år
och
hon ska bli minst hundratre år för då
har hon levt genom tre sekel
och det

Är allt jag vill




Fri vers av Kolsyra
Läst 208 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-10-19 00:12



Bookmark and Share


  axveronika
ah
fint
2014-10-19
  > Nästa text
< Föregående

Kolsyra