Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
min tonårings tankar


Tänk om vi dör


– Mamma, jag är rädd att dö av Ebola. Det sprids säger dom.
– Vi ska alla dö, säger jag.
– Jamen, seriöst, tänk om vi dör! Utbrister tonåringen bestört.
– Ja, vi ska dö. Nu eller sedan. Det kan vi inte göra något åt.
– Men seriöst, jag vill inte dö.
- Nej, men så är det för alla. Vi ska dö förr eller senare. Därför är det viktigt att använda sin tid rätt.
– Men mamma, tänk om jag dör.
– Det är ok att vara rädd, skynda dig att leva nu.




Övriga genrer (Drama/Dialog) av L.byström
Läst 289 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-10-23 20:12



Bookmark and Share


  Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
Ett stort ögonblick i livet
när man inser livets korthet och värde.
Träffande beskrivet.

2014-10-26

    J. Herward
Å hur många av oss är det inte som minns just det ögonblicket, då vi inser vår egen förgängelse? För mig kom insikten efter en vetenskapsdokumentär om solens livslängd.

Och den här texten återspeglar av skicklig hand hur vi människor lever i förnekelse och undertryckt dödsångest, för det går inte att springa, det går inte att konsumera, spränga eller resa till en närstående galax. ''Vi måste bara två saker här i livet, 1: är att bajsa och 2: är att dö, resten är upp till var och en.''

Ja det var någon som sa det en gång...
2014-10-23
  > Nästa text
< Föregående

L.byström
L.byström