Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dagens Sverige blommar åter

Var är den politiska diskussionen när den behövs som mest?

Vill tända eldar i min själ, som ni gör med min stad. Vill dräpa lasersikten med mina ord. Vill ta flykten mot skyarna och lämna detta kalla, mörka land till sitt öde. För öde är vad som finns kvar, vad som står åter. När ni med skräckens propaganda får fria till massan. Fri tillgång till altare och gud, till media och frukostbord.

Men lyft du slöjan och visa din trolldom. Gå ner på knä med ett ansikte av sten. Framför en midsommarstång med kavalkader av snapsvisor och förakt, för allt främmande som skrämmer dig. Jag klär hellre av mig naken i snön och ger dig första stöten.

Den blomstertid nu kommer. Är en blåsippa av frätande gas.




Fri vers (Fri form) av orcus vir
Läst 217 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-10-19 17:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

orcus vir
orcus vir