Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Krona eller Klave

Det finns frågor som bara måste besvaras
Om hur allt detta ska kunna bevaras
Bara en liten del
En pusselbit
eller några fler

Jag vill se konturer av motivet
Redan innan jag lägger den första biten
Jag vill se vart det bär och vem som faller
Vem som fångas och frias och vem som befaller

Det är ett krig, som är myntat, av en helig allians
Om en själ, som ensam, bara ville ta sig någonstans
Men myntets båda sidor var alldeles för många
och i stridens hetta kom myntet att förångas

Hur ska båtmannen nu kunna betalas
När det nu slutat precis som alltid befarat
För skygglapparna är det enda som guidar min flykt
Så nu försöker jag, likt jesus, gå på vatten över Styx




Fri vers av orcus vir
Läst 237 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-10-19 17:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

orcus vir
orcus vir