Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kärlek med förhinder

När tåget kom
där tårarna föll
i strida strömmar
längs kindens sfär
i skimret av tårar
en saknad vän
du fanns inte där

När tåget kom
det fanns ett hopp
ett lyckligt möte
en vän för livet
längtansfull kärlek
där på perrongen
åren av saknad
men inget är givet

När tåget kom
ett ljus i tunneln
musik där i dur
det trodde jag
en vägg av tystnad
skulle få ljuda
men klangen frös
denna sorgliga dag

När tåget kom
där stannade tiden
kärleken förblindar
likt stjärnljus i vatten
ett löfte blev svek
tom var din plats
nu faller tårar
som skuggor i natten

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 427 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2014-10-23 19:39



Bookmark and Share


  anits VIP
Vemodigt och vackert skaldat, en dikt som berör
och griper tag!
2014-10-30

  Connie
Griper verkligen tag, förväntansfull när tåget kom. Men ack så sorglig när platsen var tom!
2014-10-25

  Fredrik P. VIP
Dramatisk sorgedikt som
tar tag i själ och hjärta.
2014-10-24

    ej medlem längre
Ditt sätt att skriva om kärlek är fantastiskt vare sig det gäller melankolisk eller lycklig sådan berör du djupt
2014-10-24

    ej medlem längre
Vemodsvackert skrivet.
2014-10-24

    prima donna
Vemodig och fin, gillar upprepningarna i varje vers som också var för sig är en hel dikt
2014-10-24

  Eva Helene VIP
En vemodig klang här som berör. Fin dikt.
2014-10-24

  aol
Så vemodsvackert skaldat tyckerom,
2014-10-24

    ej medlem längre
Berörande och vackert skrivet..
2014-10-23

  Carina Bendix
Mycket starkt och berörande. Vemodigt men ändå vackert. Bra skaldat.
2014-10-23

  ResenärGenomLivet VIP
Sorgliga ord...vackert skrivna...
2014-10-23

  Marita Ohlquist VIP
Text som borrar sig in och gör ont!
2014-10-23

  Palett
Fint ordat om besvikelse !
2014-10-23

    J. Herward
Fulländning x 4, skulle kunna plocka ut ett stycke och sudda ut resten. Men tacksam är jag, för mödan.
2014-10-23

  louisegirl
Griper tag och berör..
Fint förmedlat!
2014-10-23

  Ingrid Trolle
Mycket berörande.
Så sorgligt det är
att alla förhoppningar
grusas.
Fint visualiserat
2014-10-23

    ej medlem längre
Sorgen i orden tar tag och berör.
2014-10-23

  Maj-Lis VIP
Gripande ...tog tag
2014-10-23
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO