Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
La Manga är beteckningen på en 20 kilometer lång landtunga i regionen Murcia på Spaniens sydöstra kust.


La Manga

 


Runt de tegelgulröda husen rör sig blygt magra, hungriga vilda kattor.
På La Manga kan det inte finnas många möss.


Gårdagens regatta saknade helt vind. Segelbåtarna rörde sig millimetervis på håll.
Idag glidflyger fiskmåsarna i den starka vinden.


Eftermiddagens breda silverbrygga förebådar aftonens eldiga solnedgång.


Vi bor vid lagunens kant. Vågorna slår i mörkret. Gatljusen finns vid husen - men saknas mellan husen och pirens restauranger.


Mörkret är kolsvart.


Bakom mycken frustration finns det en ensamhet som jag ogärna vill kännas vid. Fastän jag vet att mötet med människor är en given medicin.


Aftonens meditation handlade om vad som står ivägen mellan mig och livet.


 


 




Fri vers (Prosapoesi) av Fredrik P. VIP
Läst 317 gånger och applåderad av 16 personer
Utvald text
Publicerad 2014-10-22 22:16



Bookmark and Share


  axveronika
meditation var ordet, fint förmedlad
2014-11-15

  © anakreon VIP
Vilken utmärkt text att presenta med en guldstjärna!
Calle
2014-11-14

  © anakreon VIP
Vilken utmärkt text att presenta med en guldstjärna!
Calle
2014-11-14

  Ingela Svenson VIP
Jag känner känslan här, det sköna Spanien, längtan dit och ändå, ensam
2014-11-13

  Respons VIP
En öppen ärlig betraktelse där miljöbeskrivningarna går hand i hand med de mer personliga uttrycken.
2014-11-13

    Melona
Du är tät i dina bilder och meditativa tankar. Tycker väldigt mycket om din poesi!
2014-10-23

  Stefan Albrektsson
Ett fint mejslat resebrev som vänder inåt i mörker och frågor.
Fick du svaret på meditationsfrågan? Jag lutar mot att tro att svaret oftast är: "jag" (och här skulle vi satt oss ner i solnedgången och dryftat detta hela natten... men jag sitter i kolsäcksmörkfuktiga Halmstad).
2014-10-23

  ULJO
Tack för den väl förmedlade berättelsen
2014-10-22
  > Nästa text
< Föregående

Fredrik P.
Fredrik P. VIP