Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Uppläst på Poetry Slam 2014 ... Slutresultatet.... Tack för en trevlig kväll...


Om jag inte vågar gå sönder - blir jag inte hel...

Om jag inte vågar gå sönder - blir jag inte hel.

Han är min mardröm.
Min enda mardröm.

Han passerade gå.
Han pusslade i hop mitt hjärta.
Hann fann i sprickorna
annat än förgången tid
annat än smärta.

Han är ingen ny
högtidlig målarduk.
Han målade broar.
Nu hoppar han över.

Han är min mardröm
min enda mardröm.

Han kan vara det sista jag behöver.
Det sista som gör mig hel.

Han klarade eldprovet.
Han passerade gå.
Han förvandlade enkla ting
till mästerverk.

Jag såg allt annat än förgången strid.
Hos varandra
kan vi finna
då och då
en minut av frid.

Han är min mardröm
min enda mardröm.

Jag är också, ingen ny
högtidlig målarduk.

Tillsammans blandar vi ny färg.
Vi passerar gå.
Vi pusslar och smusslar.
Finner annat än sliten och
färglös tid.

Vi köper en ny högtidlig målarduk.
Från oöppnade färgtuber
pressar vi ut färg
på en föråldrad palett.

I bland fiskar vi efter
samma katastrof
och får bottennapp.

I bland längtar vi så starkt
att vi blir yra.

I bland och starkt är ett
band av
tålamod
tråcklat
och fäster just där
i sprickorna
där annat
än förgången tid
och smärta

Där vatten rinner sakta...
Där elden vågar svalna...

Han är bra på att bygga upp
och förvara.
Jag är bra på att rasera!
Och på att inte vilja mera!

Jag är hans mardröm!
Hans enda mardröm!

Vi låter inte konflikten passera
eller stunden infalla i harmonibalans.
Vi ger oss mot
alla odds
en chans....

Som han nog hade uttryckt det...
.....en lagom balans....




Fri vers (Spoken word/Slam) av Nina Camina
Läst 432 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2014-10-24 11:53



Bookmark and Share


    Mimmi17
Perfekt titel också!
2015-02-15

    Mimmi17
En dikt som växer, tycker särskilt om raderna: "I bland fiskar vi efter/samma katastrof/och får bottennapp."



2015-02-15

  calle_
"I bland fiskar vi efter
samma katastrof
och får bottennapp. "

Wow. Applåder!
2014-10-24
  > Nästa text
< Föregående

Nina Camina
Nina Camina