Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ursäkta klyschorna!


Jag längtade.

Jag längtade till stjärnan
där hoppet står i brand,
där godhet slåss för vänskap
med facklan högt i hand.
Där allas blick bär kärlek
i spegelns blanka glas
och alla barn för evigt
blir bjudna på kalas.

Jag ville till den platsen
där fel har blivit rätt,
där de med knutna nävar
glömt hatet i balett.
Där viljan är förutan
malört eller mål
och alla band av enhet
är vävda utav stål.

Jag såg den långt i fjärran,
i vintergatans mitt,
där ljuset utav tankar
är tätt och inte spritt.
Där ögon möter ögon
i ömsesidig blick.

Den syns ifrån min trappa
som en liten prick.

Av lump och gamla drömmar
jag byggde mig en båt
med stora vita vingar
som viskade förlåt.
Jag lättade mitt ankar
och gav mig av i hast,
nu stiger jag mot himlen
med friheten som last.






Bunden vers (Rim) av hippsomhapp Hepp
Läst 211 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2014-10-24 23:09



Bookmark and Share


  gunnnar nylund VIP
Här behövs inga ursäkter för klyschor,
skitbra vetja...Applåd!!
2014-10-25

  Nanna X
gillar båten särskilt! vill ha en sån.
2014-10-25

    Sefarge VIP
Utan egna Längtor
Kan bara klyschor
Från utländska Tv-
Serier bli till.
Så fortsätt med
Känslor från eget liv
Så skall "äktheten"
I ditt språk.Få oss
alla andra att förundras!

2014-10-25

  Solitaire VIP
Ja så där går det med gamla kämpar...
Känns rätt bekant.
Fina klyschor, blir fan lite snorig på kvällskvisten...
2014-10-24
  > Nästa text
< Föregående

hippsomhapp Hepp