Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nalle Rufs

Min enda vän i livet
du var i många år
med rosa kinder
och silkeslena tår

Jag gav dig nattlig frid
när du skulle sova
ditt ljussken i mörkret
en trygg supernova

Vi lekte tillsammans
på ängar och i hagar
men nu är du vuxen
och så är livets lagar

När skolan tog sin fart
så fanns jag alltid där
stöttade din läxläsning
och gav tröst vid besvär

Du blev så förändrad
när du blev tretton år
sa att du hittat kärleken
då vinter blev till vår

Jag undrar ibland
om du mig glömt bort
vår värdefulla vänskap
blev ju ganska kort

Nu är jag sliten
och ligger i en låda
bortglömd på vinden
inget att beskåda

Mitt namn är Nalle Rufs
jag är gjord av yllegarn
din bästa vän här i livet
när du var ett litet barn

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 833 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2014-10-25 22:03



Bookmark and Share


  Änglaögon
Åh så fint poetat. Tror att de flesta känner igen sig i dina rader...
2014-10-26

    ej medlem längre
Så fint så, tänk alla nallar som finns runt om i världen, de har fyllt många hjärtan.
2014-10-26

  Lars Hedlin
Gillar denna mycket!
2014-10-26

  ResenärGenomLivet VIP
Fina minnen som nog får läsarna att komma ihåg sin egen barndom...
2014-10-26

  Marita Ohlquist VIP
Från att ha varit den mest älskade i världen ligger han nu ensam i en låda och funderar på "livet"
Bra förmedlat
2014-10-26

    prima donna
så fint!
2014-10-26

  Connie
Vemodsvacker och helt underbart beskrivet om kärleken till en älskad nallebjörn!
2014-10-26

  Angel of love
Ömt och vackert skrivet.
2014-10-26

  Ingrid Trolle
En gullig nallebjörn
får komma till tals.
En mycket fin och
känslig dikt till en
älskad nalle
2014-10-25

  Eliza-69
Gulligt så..
2014-10-25

    ej medlem längre
Detta var en gullg text men fylld av vemod.
2014-10-25

  louisegirl
Så gulligt...
Gillar mycket!
2014-10-25
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO