Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dina spår

Jag har gått dina väger
barfota i natten
dina lås har jag öppnat
utan nyckel och kod
på frostkänslig stig
har jag följt dina spår
ett famlande i mörker
efter din röda tråd

Jag har jagat i mörker
med ljus och lykta
och hoppat över klippor
utan att träffa rätt
genom dimmiga fönster
har jag spanat i natten
till gryningen nalkats
men inget har skett

Du har varit framför mig
och tömt dina fickor
på vägen i månsken
har din doft lagt ett spår
i förortens ljussken
var din aurora synlig
vid avgrundens skimmer
där siluetterna står

Jag har hoppats på under
att något ska hända
följt ropen från dalen
och ekoljudens svar
på den knivskarpa eggen
har jag sprungit så ofta
men jag inser nog
att jag ensam blir kvar

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 404 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2014-10-29 13:16



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
En fullständigt underbar text som jag berörs av - på djupet
2014-11-18

  Ninananonia VIP
Berör
2014-10-30

  ResenärGenomLivet VIP
Lite spännande, men längtansfullt...
2014-10-30

  Lars Hedlin
En mycket bra dikt!
2014-10-30

  Knickedick
Mycket skönt att läsa
2014-10-29

    Birgersdotter VIP
Vemodsvacker
2014-10-29

  Ingrid Trolle
Mycket vacker dikt
med berörande djup
fina rim och fin takt
som man sällan ser
Bravo
2014-10-29

  © anakreon VIP
Mmmmmm.
Calle
2014-10-29

    ej medlem längre
Makalöst fint som vanligt..
2014-10-29

  Eva Helene VIP
Tycker om din dikt, klangen av vemod berör.
2014-10-29

    prima donna
vackert vemod, vackert språk jag kan ana melodin.
2014-10-29

  Katinka VIP
Känslig hand har diktat. Fint flöde.
2014-10-29

  Maj-Lis VIP
Berörande vacker text
2014-10-29

  Marita Ohlquist VIP
Text med djup innebörd.
Leta med full energi för att till sist inse att man inte har hittat det man sökte.
2014-10-29

  Yrre VIP
Så fin! jättefina rim i denna!
2014-10-29

  louisegirl
Berör..<3
Så vackert, så vackert!
2014-10-29

    ej medlem längre
Livets vemod.
2014-10-29

  Angel of love
Så stark så berörande stark.
Underbar!
2014-10-29

    ej medlem längre
Vad ska man säga. Magi. Det bästa och mest berörande på länge. Bokmärket är självklart.
2014-10-29
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO