Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Frostnatt

Nu är frostnatten redlös
och parkbänken värmande
sista flaskan är urdrucken
bortslängd mot en sten
det finns bortglömda själar
i de mörkaste kvarteren
ett viljelöst uppträdande
på en publikfri scen

Det är tomt på stolarna
på kvartersrestaurangen
inga bortglömda smulor
för uteliggarens spis
vimlet på gatorna
har tagit sin tillflykt
ingen kärlekstörst släcks
där i råkallhetens dis

Nu är kyrkogården kall
intill tårarnas palats
en doft av tungsinthet
sprids som singlande blad
ett brev till en älskling
som aldrig blev postat
kastat i papperskorgen
vid en själlös estrad

Systembolagsskylten lyser
neonljuset flimrar
törstig är uteliggaren
den missanpassade dåren
polissirenerna tjuter
vid jakten på en mördare
lindrar oroligheternas teater
som en salva över såren

Nu är frostnatten sjungen
morgonljuset strålar
kön till socialjouren
ringlar genom morgonruset
fabriksvisslan ljuder
och vardagen är smutsig
staden känner vibrationerna
från motorvägsbruset

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 379 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2014-10-26 21:50



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
Du är så bra på att få fram stämningar, här fångas man direkt.
2014-10-29

  Ingrid Trolle
Stor skönhet i texten
om en social svart
verklighet, som borde
avhjälpas omedelbart

2014-10-28

  Fredrik P. VIP
Empatisk sociallyrik
som väcker all sympati!
2014-10-28

  ResenärGenomLivet VIP
Vemodiga ord, men det som beskrivs är vackert ändå på något sätt...
2014-10-28

  Connie
Stark, vrider om på djupet!
2014-10-28

  Anya VIP
Vilken svartvit film av en natt i en stad....det är bara systembolagsskylten som lyser grön.
2014-10-27

  Lars Hedlin
Åhh så härligt fint!
2014-10-27

  Teresia Ridell
Underbart att få till det vardagliga på ett så starkt och vackert sätt som du lyckas med här.
2014-10-27

  Marita Ohlquist VIP
Fantastiskt bra text!
Tankar och känslor avlöser varandra.
2014-10-27

  Yrre VIP
ja, vacker i sin allvarsamhet!
2014-10-27

  Angel of love
Åh vilken fantastisk text, så vackert. <3
2014-10-26

  louisegirl
Otroligt vackert skrivet!
Berör på djupet <3
2014-10-26

  Marianne Räf
Socialrealistiskt å skönt
poetiskt på samma gång.
Härlig läsning som vanligt!
2014-10-26

  lodjuret/seglare VIP
Tycker om att det är en berättelse i lätt äldre stil.
2014-10-26

    ej medlem längre
Otroligt bra skrivet, sanningar som vi ofta blundar för..
2014-10-26

  Åsa Njunjes
Krasst & kort konstaterat om hur "fattigt" & håglöst det ibland kan kännas i kropp & själ.
2014-10-26

    ej medlem längre
Ja du går från klarhet till klarhet. Dina texter berör på djupet och har en ton och ett språk som är få förunnat. Detta är återigen en fempoängare i mina ögon.
2014-10-26
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO