Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rastlöshet

Jag gav mig alltid av
när tråden var en nerv
min rastlöshet tog vid
långt innan ett fördärv
vandring i själens land
litade jag alltid på
långt in i förvandlingen
i djupets dunkla vrå

Jag följde havets våg
och vindarna från söder
de gav en riktig tillit
som kärlek mellan bröder
tung och svår att bära
min ryggsäck som cement
men hemmets ljuva vrå
en dörr alltid på glänt

Jag tänkte alltid tanken
på någon inre värld
som taget ur en saga
en hjälp på min färd
att ständigt ha slagsmål
mot en inre demon
ger rastlösheten fokus
att stänga igen ridån

Jag skjuter mina skott
omsorgsfullt från höften
och hånar mig själv
för utlovade löften
men allt är inte svart och vitt
ibland är allting annorlunda
då gör jag ont till gott
och tvingas inte blunda

Jag hamnade på jorden
för livets skull
och utklädd till mig själv
betalar jag min tull
mitt liv är en förvåning
förvandlingens skräll
min rastlöshet kan tuktas
så även denna kväll

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 305 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2014-10-30 06:31



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Tänkvärda berörande ord.
2014-10-31

  ResenärGenomLivet VIP
Berörande vackert om livets kamp...
2014-10-30

    ej medlem längre
Återigen en fenomenal text från din penna. Om resan i sig själv och själens utsatthet. Skickligt ordsnideri.
2014-10-30

  Chawa VIP
Gott skaldat den äventyrslystnes levnadsöde...! Mm, allt har sitt pris...
2014-10-30

  Lars Hedlin
Bra och insiktsfull!
2014-10-30

    ej medlem längre
Ett livsöde och en mänsklig vandring. Så skickligt skrivet.

2014-10-30

  louisegirl
Så vacker poesi!

Berör mig djupt
och mycket tänkvärd
2014-10-30

  Bo Himmelsbåge
Vandringen längs livets spår
längs mörka ljusa dar...
fast packningen ibland är tung
finns hoppet ändå kvar...
2014-10-30

  aol
Så fint skaldat riktigt fin poesi som jag tycker om och någonstans känner jag igen mej själv,
2014-10-30

  Angel of love
Tänkvärt och vackert skrivet.
2014-10-30

    ej medlem längre
Mycket bra skrivet, tänkvärda ord..
2014-10-30

  Marita Ohlquist VIP
Orden sjunker in och ligger kvar en stund.
Tack!
2014-10-30
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO