Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vid altaret

I mörkrets katakomber
kronan med vita ljus
sången hörs på avstånd
en himlarnas symfoni
snart är hennes budskap
för den som vill förstå
kärleken ska tala
decembernatten är fri

Vita särkar i natten
och glitter i hår
doften av stearin
ur vänlighetens hand
musiken hörs klinga
varm där kylan trängs
där kommer ljusets tåg
med röda sidenband

Förkunnelsen är tydlig
om fred där själar bor
tärnor med Lucia
läser vackra ord
kölden står vid rutan
men inne är det varmt
sångerna hörs klinga
friheten på vår jord

Skridande i rummet
mot altarets estrad
flickor med ljusa röster
en gladelig sekvens
Lucia med sitt följe
ett fredskämpande tåg
vackrare än skymningen
från en andlig frekvens

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 453 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2014-12-05 10:27



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Grattis till "MEST BOKMÄRKTA DENNA VECKA"!
2014-12-08

  ResenärGenomLivet VIP
Ljust och vackert...
2014-12-07

  Lars Hedlin
Mycket bra skrivit!
2014-12-06

  Ingrid Trolle
Varmt vackert
ljust och trösterikt
2014-12-05

    ej medlem längre
Ljuvlig och andäktig text till Lucias ära.
2014-12-05

    Dan Myrbeck
Fint om lucia!
2014-12-05

  Bo Himmelsbåge
Fint o ljusskimrande om ljusets gudinna i mörkret på väg med hopp o frälsning till alla...
2014-12-05

    ej medlem längre
Väldigt vackert diktat om Lucia!
2014-12-05

    prima donna
De kommer med ljuset. Jag älskar Lucia och adventstiden! Fint skrivet!
2014-12-05

  Chawa VIP
Ditt kärleksbudskap är så talande vackert... Tack!
2014-12-05

  louisegirl
Så fint skrivet, om ljuset och lucia..
2014-12-05

    ej medlem längre
Otroligt vackra ord med stor känsla i.
2014-12-05

  Marianne Räf
En fin Lucia-hymn!
2014-12-05

    ej medlem längre
Vackert ljus i dina ord, fint skaldat.
2014-12-05

  Angel of love
Så vackert beskrivet.
2014-12-05

  Marita Ohlquist VIP
Bra, tänkvärd text om ljusets budskap!
2014-12-05
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO