Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tre dialoger om Sverige

I. själar.

- Tyst.
- Jag är tyst.
- Nej jag hör fortfarande din närvaro. Du måste vara tyst, du måste låtsas som om vi inte finns.
- Vad spelar det för roll, när vi inte finns i andras ögon.
- Det handlar inte om dem.
- Varför gömmer vi oss för dem då?
- Vi gömmer oss inte för dem, vi gömmer oss för oss själva. Vi måste vara tysta inför våra själar.
- Men det går inte.
- Varför inte?
- Därför att vi inte har några själar. De köptes upp för längesen. Vi äger de inte längre, någon annan har dem.


II. kärlek.

- Ser du mina ögon?
- Nej, inte som du tror.
- Varför inte?
- Därför att du är vacker.
- Tack.
- Du är det vackraste som finns.
- Tack.
- Du är så vacker så att jag förstörs. Du är så vacker så världen går sönder i tusentals spillror.
- Går verkligen hela världen sönder?
- Ja, jag ser hur det händer, hela tiden.
- Ta på mig, jag fryser.
- Nej det vågar jag inte. Jag kanske börjar gråta.
- Äger någon ditt hjärta än? Vem har dig?
- Du gör, om du vill.
- Tack.
- Försvinn aldrig ifrån mig snälla.
- Jag lovar.
- Du gör mig fullkomlig, utan dig kan jag lika gärna avlida. Så mycket älskar jag dig.
- Vet du, att igår så tappade jag känseln i mina fötter när jag gick utmed kanalen. Jag satte mig på en bänk, tog av mig stövlarna och värmde sedan fötterna med mina händer. Efter ungefär fyrtiofyra sekunder var allt bra igen. Det kändes som en rationell grej att göra då men nu när jag tänker tillbaka på det undrar jag vad allt det där egentligen handlade om. Konstigt, eller hur? Fast så klart, något måste ju ha drivit mig och när allt var över tänkte jag inte mycket mer på det.


III. dröm.

- Jag drömde om dig i natt!
- Jaså? Vad drömde du för något?
- Jag drömde att jag mötte dig på ett hotell i Polen, Krakow eller Warszawa… jag minns inte helt, men tror det var i Warszawa. Men hursomhelst, vi började dricka vin och vi pratade om allt. Vi pratade halva natten, och jag kysste dina läppar. Du viskade i mitt öra, du rörde mina höfter och kysste mig över bröstet och magen. Sedan låg vi med varandra, det var det bästa sex jag någonsin haft!
- Ditt bästa sex var med mig?
- Ja, mitt bästa sex någonsin var med dig i en dröm.




Prosa av Carl Vincent Joachim Lindström
Läst 215 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-10-27 16:19



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ja, herregud ... :-)
2014-11-01

  NathalieS
Jag vill bara läsa mer och mer!!
2014-10-29

  i af apa
jätte bra...! go on...!
2014-10-27

  Solitaire VIP
Antologin?
Underbara dialoger!
2014-10-27
  > Nästa text
< Föregående

Carl Vincent Joachim Lindström
Carl Vincent Joachim Lindström