Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Du fattas mig! Men kompromissar inte genom att nöja mig med om du skulle visa dig vara åtminstone lite ok för mig - Det vore en skymf inte bara mot mig själv utan så ock än mer mot dig ...


Något du borde veta ...

... om du är den
som är ämnad för mig ...

... är att det är
tid 
för att sluta leta
när du väl har
träffat och lärt känna mig ...

Men om du väljer
bort mig
på grund av 
vad konventionen
säger om situationen ...

... är det en framtid
som skulle kunna vara
den vi båda sökt finna
som du tillsammans med
din själ säljer ...

... Allt emedan
du de konventionella 
gratispillren sväljer ...

Vet att det 
skulle göra ont i mig
om du gjorde så ...

Men vet jämväl
att jag hellre väljer
det smärtsamma i
att tvingas låta dig gå ...

... än att jag bjuder in dig
och därmed kompromissar
med kärleken jag söker finna
eftersom du uppenbarligen ej
på något sätt och vis
är den som är ämnad för mig ändå ...

Samtidigt 
jag dem som väljer att blunda
och ger sig in i en kärlek
vilken redan från början
visar sig vara ogrundad
så innerligt väl kan förstå ...

Ty även om det är självvalt
innebär det ej
att det är helt smärtfritt
när man inser att man
ensam genom livet
ännu en tid tvingas gå ...




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 285 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2014-10-27 17:37



Bookmark and Share


  Ingrid Trolle
Mycket tänkvärda
ord
2014-10-28

  Proton
Mycket bra!
2014-10-28
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP