Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
antijantetext; Ateist är trist - mystik är vist


Mystik [rimvers]

~¤~

Folk vänder ner blicken som daggmaskarna i jorden
stundom svävar de som himmelens örnar
man måste kunna se för att höra

 

Barnet är resultatet av treenighetens fader och moder
ack, den uppåtseende masken överlever örnskrikens ve
man måste kunna känna för att se

 

Tavlan kontemplerande mänskligheten, med orden:
"Mänskligheten kontemplerande tavlan"
vad kom först, konstnären eller penseln;
doften och smaken av visionen eller paletten

 

Mänskligheten talar enbart om vad de redan vet, de borde
nog tala om det de ej redan har sett - texten till musiken
till en nyskriven kuplett av Mystiken

 

Tills,

Folk ej vänder ner blicken som daggmaskarna i jorden
deras sinnen svävar som himmelens örnar
då de kan se, men också känna och höra

 

27 Okt 2014

L Patrik W Johansson

The Mystic [rhyme]

 




Bunden vers (Rim) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 329 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2014-10-27 23:31



Bookmark and Share


    Patrique
Som att sitta i en fåtölj man känner väl...i ett rum jag vistats i många gånger förr - en god känsla.
Att landa här återuppstånden efter år av annan form och färg var gott.
Man måste se för att höra....känna för att se...Ja du käre namne...vad säger man annat än tack för lockande läsning !
2014-12-05

  Bibbi VIP
Gillar detta mycket och bilden helt fantastisk.
2014-10-28

  ResenärGenomLivet VIP
Tycker om slutet och bilden är fantastisk...
2014-10-28
  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP