Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tänker numera

 

Tänker numera på döden varje dag.
Förvånas över alla år som livet var självklart.
Då framgången lyste om hörnet, där målen blev formade
och hur de drog in i mig i en slags arbetsnarkomani
som sent blev genomskådad.

Idag tar jag verkligen en dag i sänder.
Inser att inget är självklart längre.

Intresset för vad som var före nuet
minskar och liksom ”efteråt” dvs
framtidsperspektivet.

Gud har 99 namn och kamelen det hundrade!

Nuet är Gud sa någon. Det tycker jag är
den bästa definitionen på ett svårsmält
teologiskt problem.

Visst sker det under! Den lame tog sin säng och gick.
Ja, det är ett under att jag överhuvudtaget kan
sitta här och meditera vid tangentbordet.

Vad som inte går att lösa lika lätt är onskans problem
det så kallade teodicéproblemet.

Ont och gott, glädje och sorg, tungsinne och skratt.
Våra kluvna själar…

 




Fri vers (Prosapoesi) av Fredrik P. VIP
Läst 156 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2014-10-28 16:25



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Här vilar erfarenhet å sund klokskap. Tack å ha det så gott! Birger
2014-10-30

  Stefan Albrektsson
Fint reflekterande text - över de stora frågorna, och ett ödmjukt prövande. Angående teodicéproblemet... kanske är hela problemet felställt? Jag lutar åt det... men oj, vilken lång kommentar det skulle bli då... Nej, jag nöjer mig med att bocka och tacka för denna fina reflektion, där den sista raden stannar hos mig.
2014-10-28
  > Nästa text
< Föregående

Fredrik P.
Fredrik P. VIP