Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
2+2+2


Då när jag blev galen - en drömraga

 

Då när jag blev galen

sist på festivalen

körde vi till farmor

ladan var av marmor

nu, med långa gångar

jordmusik som fångar

kloka liksom dumma

 till att digga, flumma

skapa sköna låtar

i en värld av bråte

 

Sen for jag tillbaka

med min fina Kaka

jag fick nästan skjuts sen

med den fulla bussen

ville spela valsen

men den gick ej alls, den

hade ingen stråke

det var nån som bråkat

med en översvämning

uti var fördämning

sökte direktören

gav sig inte förrän

han fann guld i hängen

jag flög hem i flänge

 

Farmor följde med oss 

fridsam som ett fredsbloss

snabblandning i Malmö

farmor tog en kall öl

skötte sina växter

lyssnade på Dexter

Kakan tog och bjöd in

kompisar på rödvin

när jag hade dockat

och musiken slocknat

hörde jag små röster

någonstans i öster

finaste kvartetten

framförde sonetten

 

Sedan var det hemfärd

farmor hon blev hemkörd

själv blev jag förbenad

som ett lik förstenad

visste ej adressen

tappat GPS:en

trodde vi var hemma

men det blev dilemma

Kakan tjöt på snuten

trodde jag var bruten

men jag var så drastisk

käftade sarkastiskt

så han föll till föga

sa att jag fick duga

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers av Nanna X
Läst 203 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2014-10-28 17:16



Bookmark and Share


    nånja
jag älskar dina raplyrics!
2014-11-29

  TrollTörnTrappan VIP
Synnerligen lyckade kombinationer : lada av marmor, kall öl i Malmö, bråkat med stråken, sarkastiskt drastisk. Läste din resekompanjon som Kafka först...
2014-10-29

  Stefan Albrektsson
Flödande dramatik här! Gillar farmors lyssnande på Dexter - mr Fluffig ton och hängig rytmik. Trevligt att hon är "fridsam som ett fredsbloss" : ) , ja, det blir man välan av Dexter...
2014-10-28
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X