Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Svarta Små Fåglar


Sovande snödroppar vaknar i takt med att
lövdaggen droppar på ordet som sagts och
som ångrats och hängt kvar i skam och förakt
tills det ensamma ordet är nött och abstrakt

Och svarta små fåglar bygger ett bo
i det murknade trädet där ordet får ro
i en vagga i vinden i vårsolens strålar
som smeker det varmt och i färger det målar

De klär det i fjädrar av sköraste tyger
tills ordet i vårkvällens molntussar flyger
för ord som blir glömda och fyllda med ånger
får vingar och liv genom fåglarnas sånger

Och vissnade snödroppar tynar i jorden
som lövdaggen ångas och lyfter från orden
för svarta små fåglar i skymningens hjärta
har fjädrar som döljer ett ord fyllt av smärta




Fri vers av Julia Felicia
Läst 1066 gånger och applåderad av 4 personer
Utvald text
Publicerad 2006-04-04 20:08



Bookmark and Share


  devilsangel
Denna är ofattbart bra skriven, vad kan jag mer säja? Bokmärker och bugar för såna här texter
2007-03-25

  alx
sjukt strålande ordflöde, men det är du säkerligen medveten om :)
2006-11-16

    mystikrytmik
Jävlar vad du är bra. blir helt rädd!
2006-06-16

  Matilda_
Snygga och rena rim i en dikt med bra röd tråd, du inte tappar bort längs vägen.
Bör kanske även tillägga att detta blir en favorit.
2006-06-06
  > Nästa text
< Föregående

Julia Felicia
Julia Felicia