Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stilla novemberfrid

November i sin linda
frosten biter hårt
Ljungblom som berör
ändå är det svårt
vacker är skymningen
stillheten som råder
stjärnljusen glimmar
mot frusen vattenåder

Tankarna i natten
till dem som gått förbi
en text i en bok
som skapar full magi
minnena i fokus
kring allhelgonatid
en tår från ögat
i nattens ljuva frid

Vita blir skuggorna
på gården med stenar
smeks av nattens vind
kring trädens grenar
en plats för rofylldhet
när höstmånen lyser
och frostbitna löv
bildligt själen fryser

Frid i allhelgonatid
på stillsam kyrkogård
en ljuslåga som tänds
vid minnenas vård
orgelmusik från håll
bär nattens vingar
klockorna från tornet
så rofyllt klingar

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 715 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2014-10-31 00:18



Bookmark and Share


  Magica VIP
Fin tanke, oavsett vilken plats man väljer att tända ljus för någon man sörjer/förlorat. Fin hyllningsdikt!
2014-11-05

  Eva Helene VIP
Vackert och stämningsfullt!
2014-11-03

  Connie
Fridfullt och vackert, ger ro i själen!
2014-11-02

    ej medlem längre
Underbar hyllning till dem som gått oss förbi
2014-11-02

  Teresia Ridell
Sann njutning att få läsa dina vackra, kärleksfulla ord.
Tack !
2014-11-02

  ResenärGenomLivet VIP
Vackert och stilla...rofyllt...
2014-11-01

  Lars Hedlin
Så fint
2014-11-01

  Eva Langrath VIP
rofylld och vacker
2014-10-31

    ej medlem längre
Rofylld och vacker novemberfrid.
2014-10-31

  Ingrid Trolle
Vacker njutbar
text, som ger ro
2014-10-31

    ej medlem längre
Stillsamma och varma ord att tycka om. Och det gör jag. Mycket.
2014-10-31

  Fjäderpennan
Tycker om....
2014-10-31

  louisegirl
Så stillsamt vackert
i allahelgonatid..
2014-10-31

  lodjuret/seglare VIP
trean, av fyra, känns litet... tveksam...
annars som vanligt du skriver så en ryser under ätandet av dina frukter
2014-10-31

    Birgersdotter VIP
V äldigt vackert och stillsam hyllning-som en vacker melodi
2014-10-31

    prima donna
Underbart fint i allhelgonatid!
2014-10-31

  Marita Ohlquist VIP
Lågmäld fin text som berör mitt innersta!
2014-10-31

    ej medlem längre
Underbar, stilla och vacker hyllning till de som lämnat oss. En skön poetisk text i allhelgonafriden. En riktig fempoängare och bokmärket är självklart.
2014-10-31
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO