Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Doftgran

Du gran från macken
med färg så grön
hänger i min vindruta
och gungar så skön

Din glädje blir total
när jag tar en tur
med bilen på utflykt
en stämning i dur

Du fyller mitt sinne
med kärlek så fin
och avlägsnar doften
av olja och bensin

När bilen ska pyntas
och bli allra bäst
visas för allmänheten
är du en hedersgäst

Med din tallbarrsdoft
du mig kan förföra
och medpassagerarna
helt säkert beröra

Du passar i fönstret
under resans frid
och dina glada färger
blir en tjusig svid

Du gran där från macken
så lätt som en fjäder
din doft är räddningen
när någon släpper väder

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 802 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2014-11-02 17:11



Bookmark and Share


    Dan Myrbeck
Bra! Väcker minnen från min tid
som bilägare. Jag tappade dock
passagerare på grund av en
alltför flitig doftgrananvändning.
2014-11-17

  Magica VIP
Glädje och humor i denna :)
2014-11-05

  ResenärGenomLivet VIP
Kul skrivet, fast själv gillar jag inte den doften...
2014-11-04

  Chawa VIP
Härligt skrivet om denna lille (ibland illa omtyckta) gran som väcker en del nostalgiska minnen från barndomen... Sista stycket inbjuder till humoristiskt fnitter! Tack!
2014-11-03

  Bo Himmelsbåge
Humoristisk ode till doftgranens lov...!
... skönt att få dra på smilbanden ibland!
2014-11-03

  Lars Hedlin
Härligt framfört!
2014-11-03

    ej medlem längre
Härligt bra skrivet!
2014-11-03

  gunnnar nylund VIP
Hmm, dessa wunderbaumar med
sina kemiska lukter... hu.. föredrar
hellre lukten av ljummen fis!!
2014-11-02

  Ingrid Trolle
Riktig spets på
denna gran! med
rim
2014-11-02

  Maj-Lis VIP
Fint om den lilla granen
2014-11-02

    prima donna
haha applåd och gott skratt! du får en stjärna i toppen på granen av mig då dina fyndiga rim lägger sig som glitter och julkul..or längs med grenarna :)
2014-11-02

  aol
Så fint skaldat om denna gran,
2014-11-02

    ej medlem längre
Annorlunda poesi med humor från din sida. Men lysande skrivet som vanligt
2014-11-02

    ej medlem längre
Humor och värme i dina fina ord.
2014-11-02

  Marita Ohlquist VIP
Underbar hyllningstext!
Älskar det oväntade slutet!
2014-11-02

  louisegirl
Så härligt skrivet om denna fantastiska gran..
2014-11-02
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO