Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mitt namn

de störs av mitt namn
byrackorna
det får dem att ställa till det

de våndas när de cirklar runt det
luktar på det
biter i det

de vill slita ut bitar av det

när det inte kommer någonvart med våld
ändrar de inställning
de reser på bakbenet
och kissar ner
alla åtta bokstäverna på raden

de vänder sedan tillbaka och luktar igen
nix igen

det är åter något som inte stämmer
det är åter något som stör

de önskar att få fram lite förändringar
helt små räcker bra
helt pyttesmå

ett litet nålsöga för dem att komma igenom

de önskar att mitt qip blev if
obemärkt i mörkret på något sett

de vill göra om mig till en koltrast

ibland tröttnar de och flyr själva
ibland måste jag ut och schassa bort dem
stick byrackor ropar jag

när inte ens era vilda föräldrar lyckades
medan bokstäverna var ännu färska
vad är det ni nya raser hoppas på idag
coker spaniel terrier
klein spitz bichon frise
papillon

nu när mina bokstäver har slagit rot
i tolv famnars djup

blåa ögon gula tänder
kan ni sy till en flagga

när de flyr med svansen under benen
gnyr de om mitt namn

de morrar i mörkret

byrackorna skäller hatfyllt på nätterna
de anser att det är synd och skam

oj vad mycket de plågas stackarna
av åtta bokstäver i mitt fina namn




Fri vers (Fri form) av Shqiptar
Läst 203 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-10-31 10:30



Bookmark and Share


  Scarlett Miryam VIP
Namn på S med åtta bokstäver torde alltid leda till perfektion... bortsett från det är den här dikten så jäkla bra. Stackars, stackars byrackor.
2016-02-26
  > Nästa text
< Föregående

Shqiptar
Shqiptar