Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En del drömmar

En del dagar
är som floder
fruset vatten
av tragisk sort
tid som springer
utan mening
inget händer
allt rinner bort

En del vänner
är som ålar
hala som vägen
och glider ifrån
en förljugenhet
i det dolda
tänker på sitt
där i skamvrån

En del nätter
förblir mörka
utan sömn
i ögats vrå
tunga tankar
djupt i själen
trots stjärnljus
förblir de grå

En del drömmar
förblir sanna
men krossas
när det blir dag
där i nattens ro
blir kärleken
bara en chimär
så suddigt svag

En del vatten
för bort båten
över vågorna
mot livet
där vid piren
stannar kärlek
brusten sådan
sällan given

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 344 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2014-11-08 00:57



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
En välbekant känsla. Väl fångat!
2014-11-08

    ej medlem längre
Tänker på förgätenheter. Ja, denna får mig att tänka.
2014-11-08

  ResenärGenomLivet VIP
Ja, så är en del...fint skrivet...
2014-11-08

    prima donna
Vemodigt fin flyter denna text att läsa
2014-11-08

  Lars Hedlin
Känslan slår i vemod också i värme..
2014-11-08

    ej medlem längre
En del texter stannar kvar...som denna.
2014-11-08

  Maj-Lis VIP
Vemodigt, tänkvärd och bra
2014-11-08

  louisegirl
En tänkvärd bra dikt om livet
2014-11-08

    ej medlem längre
Vemodsvackert skrivet..
2014-11-08

  Marita Ohlquist VIP
Bra, tänkvärd text om livet
2014-11-08

  Stefan Albrektsson
Drömskt flyende. Tycker verkligen om den första strofens tyngd. Fint!
2014-11-08

  Ewa-Britt Nilson VIP
Livet går
i vågor roligt
blandas med
plågor och med
det många
oroliga frågor!
Nu fick Du till
det mäktigt
bra igen
min vän!
2014-11-08

    ej medlem längre
Helt magiskt bra text från din penna
2014-11-08

  Magica VIP
vemod, väl förmedlat.
2014-11-08
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO