Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till en medelklass som är ful


Med viss tillförsikt
ser jag fram emot framtiden, som inte finns,
mot de göromål, som inte hinns
Under min levnadstid.

Det finns hopp bland altanerna!
Jämna marken, skjut fasanerna!
Åk till Återvinningen med ditt billiga skrot!
(Du trodde du därmed gjorde bot?)

Med viss framförhållning
betraktar jag dårarnas konsumtion, i detta nu,
de som far som ett jehu
Med plaskassar med logga på.

Jag hånler då.




Fri vers av Janjohan
Läst 279 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-11-04 10:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Janjohan
Janjohan