Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Djävulsdans

 

 

 

 

Hon måste läka

men vet inte hur

hon känner sig instängd

som ett djur i bur

 

Inom henne pågår en djävulsdans

som saknar helt tid och sans

 

En rotlöshet sprider sig i hennes kropp

likt en människa som mist sitt hopp

 

Men hon är ju inte ens i närheten

av att må så som hon känner

Hon vet verkligen inte vad som inom henne händer

 

Hon är oövervinnlig

inget eller ingen kan få henne på fall

varken kvinna eller man

hon är alltid lika kall

 

Hon måste verkligen ha tid

måste veta hur hon ska leva sitt liv

 

Få alla bitarna på plats

lättare sagt än gjort

tiden går så väldigt fort

 

Hon vill känna sig trygg

självsäker

att hon duger just som hon är

men bär sår som gör att hon känner så här

 

Hon vill kunna släcka lampan utan att känna sig ensam

känna att hon har det bra

känna att hon klarar sig utan någon

oavsett natt som dag

 

Ingenting berör längre

hon känner inget alls

i sitt inre dansar själen tungt en djävulsdans

 

 

En rotlöshet sprider sig

hon är kvinnan som gråter

hon har svårt att vara vaken

vill hellre somna åter

 

Vill inte vakna upp ännu en dag

och möta den tomma spegelbild

som föreställer ett krigande

dansade

inre jag

 

En och annan frågar hur hon mår

hon nickar

tack bra

skyler sedan sina sår

 

Hon är ett pussel som söker efter rätt bit

den som passar

i livet

den som hör hit

 

Livet är ett sökande

ett pussel

en djävulsdans

ett rus som för oss bort någonstans

 

Kärlek och  hat som går hand i hand

människor vi älskar

rycks bort

vi lämnar

vi bedrar varann ibland

 

sorg och förtvivlan finns likaså

för henne är det svårare att förstå

varför just hon får kämpa så

 

Snart finner hon nog sin pusselbit

så att hon fortsätter att leva och söka

 

eller åtminstonde hoppas och finna viljan och tron

att hon alltid måste försöka..

 




Fri vers av Frostflinga
Läst 254 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2014-11-11 20:49



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Mycket bra framfört med stark känsla!
2014-11-12
  > Nästa text
< Föregående

Frostflinga
Frostflinga