Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En värld full av harmoni

Strid på gatorna
om makt och pengar
attack från luften
flygplan över ängar
vapen som är laddade
för strid om länder
skändade kroppar
ja sådant händer

Om jag var en trollkarl
skulle världen vara fri
från krig och orättvisor
i en värld full av harmoni

Kvinna möter kvinna
möten utan givna mallar
kärlek över gränserna
när känslorna svallar
att finna bästa vännen
ett självklart spel
i många religioner
det anses vara fel

Om jag var en trollkarl
skulle viljan släppas fri
möten helt respektlöst
i kärlek full av harmoni

Oliktänkande fängslas
för sin åsikts skull
de som tycker annorlunda
grävs ner i jordig mull
ett avvikande utseende
och mobbingen är igång
kränkande ordflöden
en vanlig jargong

Om jag var en trollkarl
skulle åsikten släppas fri
kampen för rättvisan
i en värld full av harmoni

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 495 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2014-11-07 18:53



Bookmark and Share


  Bo Himmelsbåge
Vi önskar Du vore trollkarl o släppte känslan fri
då skulle vi leva
i Kärlek o harmoni!
2014-11-09

    prima donna
Vackert och kärleksfullt
2014-11-08

  Lars Hedlin
Evighets vackert!
2014-11-08

    ej medlem längre
Ja, tänk om du vore..fin önskan verkligen.
2014-11-08

  Magica VIP
Fina önsketankar, gillar dina upprepningar av vissa fraser i dikten, förstärker känslan.
2014-11-08

  Eliza-69
Harmonisk kärleksfull vackert..
2014-11-08

  Ingrid Trolle
Jag önskar att du
vore trollkarl.
Du skriver om det
vi alla önskar skulle
blir verklighet.
2014-11-07

  Carina Bendix
Mycket bra skrivet!
2014-11-07

  Ninananonia VIP
Fint :)
2014-11-07

  ResenärGenomLivet VIP
Ja, tänk om du vore det...det vore underbart, för en kärleksfull värld med harmoni vill vi ha...
2014-11-07

  louisegirl
Önskar du vore trollkarlen, vilken lycka alla skulle få då..
Fint skrivet!
2014-11-07

  Marita Ohlquist VIP
Du är en poetisk trollkarl!
Läser texten och funderar.
2014-11-07

    ej medlem längre
Förfärligt hur svårt de har det i många länder, vi får vara så tacksamma för den frihet vi har, hur länge vet man aldrig...
Fint diktat!
2014-11-07

    ej medlem längre
Önskar du fick bli den där trollkarlen.
2014-11-07

    ej medlem längre
Ja världen skulle nog bli mer harmonisk om ditt poetiska trollspö svingas över moder jord
2014-11-07
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO