Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Droppar av stearin

Han sitter där ensam
och huset är öde
i alla rummen
gapar tomheten stor
ångesten skriker
på alla barrikader
sedan hon försvann
en saknad som gror

Det glimmar ett ljus
vid en bomullsgardin
men blanka är tårarna
i droppar av stearin

Hon sitter där ensam
barnen har somnat
vännerna på krogen
och tankarna tar fart
ingen att kramas med
sedan han försvann
tomheten bränner
kanske bättre snart

Det fladdrar ett ljus
vid ruset av ett glas vin
och sorgen betraktar
droppar av stearin

De sitter där ensamma
långt från varandra
längtan blir större
till försoningens hand
telefonen ringer
en skön konversation
skeppsbrottets tid
når trygghetens strand

Det brinner en låga
ur ljustaken av porslin
tårarna av glädje
likt droppar av stearin

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 501 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2014-11-08 21:21



Bookmark and Share


    Dan Myrbeck
Tack för poesin,
för droppar av stearin.
2014-11-14

  Lars Hedlin
Mycket mycket bra!
2014-11-09

  Marita Ohlquist VIP
Från mörker till ljus!
2014-11-09

  Connie
Vacker, ljus och glädjefylld.
2014-11-09

  Ingrid Trolle
Underbart!
Man vill utropa
Äntligen ett lyckligt
slut
2014-11-09

    prima donna
så härligt.. det blir ljusare igen
2014-11-09

  Chawa VIP
Tänk så mycket fint kreativt några droppar av stearin kan åstadkomma... allt från sorgsen ensamhet till glädjens kärleksfulla gemenskap... Fint skaldat!
2014-11-08

  Eva Helene VIP
Berörande vacker text!
2014-11-08

  louisegirl
Lågan brinner säkert än <3
Så vackert skrivet!
2014-11-08

    ej medlem längre
Mycket bra skrivet om brusten kärlek som finner läkande kraft.
2014-11-08

  Angel of love
Väldigt fint återskapat.
2014-11-08

    ej medlem längre
Där brinner verkligen en låga.
2014-11-08
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO