Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ingen klagovisa - Blott bara ett behov av att få sätta ord på några små väsentligheter som är och de funderingar och undringar som de föder inom mig ...


Jag har ej gjort annat än levt ...

... inom ramen
för vad de 
regler, lagar och förordningar
som vi tillsammans 
genom vårt demokratiska system
kommit överens om
ger mig utrymme till att leva ...

... även när jag 
tvingats leva  ljusår utanför
detta ramverk ... 

Ibland väcks en liten undran
någonstans inom mig ...

En undran om
det hade varit bättre
om jag så som allt ser ut
hade levt ett liv
som kvalificerat mig
för att få den hjälp jag behöver ...

... innan det är för sent
och allt redan är länge sedan över ...

Men alkohol 
lärde jag mig aldrig att missbruka
Ej heller droger av annat slag ...

... Att söka framgång 
på någon annans bekostnad
har inte ens varit en tanke
eftersom det ej hade varit jag ... 

Likväl har jag varit
väldigt framgångsrik
i detta som varit mitt liv ... 

... men det är mest
andra som fått del av 
de monetära vinsterna
och övriga mervärden ...

Emedan jag själv
nöjt mig 
med en bråkdel
eftersom det var främmande för mig
att samla på mig mer
än vad som jag ansåg rimligt i sig ... 

... speciellt om någon annan
i min närhet behövde mitt stöd
och min support 
i den rådande stunden lite mer ...

- Såg det som en självklarhet
att det var lika självklart för
den jag ställde upp för
att den en dag i framtiden
då jag kanske skulle
komma behöva hjälp och stöd
att då ställa upp för mig ... 

Men det jag vet idag
som jag inte anade då
är att sådana dig
egentligen var sällsynta
redan då
men är än sällsyntare idag ...

Väntar inte på
att ett underverk ska ske
och heller ej
väljer jag att lita till högre makter
så som Gud eller motsvarande
genom att ägna min tid
åt att böna och be ... 

Söker finna ut
hur jag nya förutsättningar
ska kunna skapa i tid
innan allt är över 
och min tid är
länge sedan slut ... 

Att ge upp?
Finns inte på min världskarta
än mindre nu än det fanns där förut!




Övriga genrer av Peter Stjerngrim VIP
Läst 318 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2014-11-08 02:50



Bookmark and Share


    prima donna
Bra att du kämpar på! Kram, ta hand om dig!
2014-11-09

  Ingrid Trolle
Bra att du har
tågan kvar!
2014-11-08

  Magica VIP
Framgångar kan inte mätas i pengar, men det är jobbigt när man inte får det att ens gå runt dock.
Bra du inte ger upp och du inte tar till alkohol som jag vet alltför många gör. Förhoppningsvis blir det förbättringar inom flera områden nu när annan regering, även om det kommer ta tid att reparera det som alliansen (enligt mina erfarenheter) förstört.
Jag känner iallafall ett lite ökat hopp jag inte gjort på många år framförallt inom vården och jag tror, iallafall hoppas, du med ska komma att känna det en dag snart! Ta hand om dig.
2014-11-08
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP