Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skeptikerns manifest

Jag har inget hopp
till bankens män
och deras ystra svängar
de gör som de vill
fifflar med räntan
på våra sparade pengar

Jag har inget hopp
till kyrkans präst
och alla hans förbud
makten skrämmer mig
och jag vet inte ens
om han tror på Gud

Jag har inget hopp
till skolans rektor
och lärarnas krav
de drillar med piskan
så att man spyr
och in i läxornas nav

Jag har inget hopp
till journalistiken
och ordets fria makt
i tidningsspalten
finns ingen censur
och ingen slutlig akt

Jag har inget hopp
till folkvalda själar
och det som lovas i tal
i riksdagsdebatten
de lovar och svär
men allt är bara skval

Jag har inget hopp
till doktorns order
och medgörliga stöd
kroppen anses frisk
utan ställd diagnos
så plötsligt är man död

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 341 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2014-11-14 19:45



Bookmark and Share


  anits VIP
Mycket bra skrivet med många
frågor om det som händer
i dagens samhälle.
2014-11-19

    Dan Myrbeck
I vår värld vågar vi
ingen dyrka,
inte ens skola
och kyrka.
2014-11-17

  Lars Hedlin
Bra och insiktsfull
2014-11-16

  ResenärGenomLivet VIP
Snyggt skrivet ifrågasättande...
2014-11-16

    ej medlem längre
Tänkvärt och mycket bra skrivet!
2014-11-16

  Eva Helene VIP
Kan inte annat än hålla med. Bra text du bjuder på!
2014-11-15

  Yrre VIP
Så bra!!!
2014-11-14

    Elisabeth Nilsson VIP
Många sanningar står skrivna i din tänkvärda text! Jag sympatiserar med dem alla.
2014-11-14

  Fredrik P. VIP
En lysande poetisk desillusion, en dystopi av mycket hög kvalité!
2014-11-14

    ej medlem längre
Det var riktiga sanningens ord. Det går inte att lita på någon, de gör som de vill med oss...
2014-11-14

    ej medlem längre
En text med mycket sanning i.
2014-11-14

  Marita Ohlquist VIP
Mycket bra text!
Vem kan man lita på?
2014-11-14

  Yrre VIP
Japp så går det :)
2014-11-14

  louisegirl
Exakt så är det..
Mycket bra skrivet!
2014-11-14

    ej medlem längre
Där satt den. Mycket klokhet ryms i detta manifest. Snyggt framfört dessutom.
2014-11-14
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO