Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tack Mike för att du finns - Kommer dock jobba på att slipa ner taggarna på utsidan något ... Och! Tro mig! Jag har lyckats förr i mitt liv och då har jag inte ens varit vän med personerna i fråga - Så skyll dig själv, eftersom jag är din vän ...


Det finns en del människor ...

... vilka är utrustade
av naturen med
taggar och skyddshöljen 
riktade uppåt och utåt 
mot den omkringliggande
överordnade maktstrukturen i samhället ...

... emedan de
har dun och mjukt fluff
på under sidan 
för att skydda dem 
som är beroende av dem
och andra de bryr sig om ... 

En del kan tycka
att dessa människor
är kantiga, asociala i många sammanhang
och tvättäkta irritationsmoment i tillvaron
men de missar då
att få möta och lära känna
någon som de sällan eller aldrig annars
skulle få en chans att få lära känna i sina liv ...

Men för dem 
vars världsbild 
ej styrs av första intrycket 
utan vilka har förmåga att se
allt vad dessa människor är
och vad de förmår och vill ge
är de potentiella vänner
de ej för allt i världen 
vill missa chansen att få lära känna ...

Alla har förutsättningar
för att kunna känna av
och se dessa sällsynta existenser
i vår tillvaro ...

En del har bättre andra något sämre ...

Men alla kan om de vill
träna upp sina sinnen
Och belöningen de får
är något som 
kommer att förgylla deras
erfarenheter och minnen
i många år ...




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 331 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2014-11-09 01:27



Bookmark and Share


  Carl Mikael Fäldt

Allt som behövs är en gnutta välvilja-mellan oss människor!

Då kan vänskap och kärlek få lov att gro!

Tänker jag kring din text!
2014-11-14

  Ingrid Trolle
Helt rätt
Bra skaldat
2014-11-09

  WyS VIP
Fint skrivet och beskrivet om integritet!
2014-11-09

  Stjärnöga
Sant
Igelkotten har också
sina taggar utåt
när faran nalkas
men älskar att gosa
som alla andra
Charmar du honom
är han hur mysig
som helst..
Så vackert och
ömsint skriven
trots nån enstaka
tagg här och var..
Din själ lyser igenom
här :)
2014-11-09
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP