Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Född fri

Jag är född i naturen
i granskogens snår
där landsvägen slutar
nära vilddjurens spår
Jag har levt i frihet
på det som kunskap ger
långt från storstaden
och jäktighetens manér

Jag har odlat kärleken
på näring från det äkta
för känslornas befrielse
har jag aldrig måst fäkta
Jag har funnit vänskapen
under stjärnklara sånger
och naturlig beröring
så oändligt många gånger

Jag har funnit världens ände
med dig intill min hand
i närhet till naturens under
knutit kärlekens band
Jag har öppnat mitt hjärta
och släppt in dig i mitt bo
där landsvägen har sitt slut
finns kärlekens framtidstro

Jag är född i naturen
från äkthetens arv
av kärleksfulla föräldrar
för här bor inget slarv
jag har fått värderingar
byggda på en mänsklig grund
frihet är mitt valspråk
och de äger varje sekund

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 388 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2014-11-09 21:57



Bookmark and Share


    Bexiee
Jättefin!!
2014-12-06

  Eva Helene VIP
Berörande fint!
2014-11-15

  Connie
Vilken skön text! Jag har en T-shirt där det står: Born to be wild ;)
2014-11-13

    ej medlem längre
Mäkta gott - ärandet av livet.
2014-11-13

  Marianne Räf
Skön poesi, som vanligt av dig,
tycker mkt om diktens 2 sista
rader! Som en god påminnelse.
2014-11-12

  Lars Hedlin
Verkligen bra!
2014-11-11

  Carina Bendix
Mycket bra.
2014-11-10

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Vackert och lyckligt skaldat...en önskedröm för många!
2014-11-10

    ej medlem längre
Underbara rader, fyllda med värderingar och känslor.
2014-11-10

  Anya VIP
Låter lyckligt... blir nästan avis. ;)
2014-11-10

  Marita Ohlquist VIP
I den bästa av världar!
2014-11-10

  Magica VIP
Fint!
2014-11-10

  Angel of love
Underbart vackert och känslofyllt skrivet.
2014-11-09

    ej medlem längre
Som memoarer i poesiform. Mycket vackert och med underbara rim.
2014-11-09

    prima donna
fint innehåll och text med rim som sjunger så här får ett extra plus i kanten
2014-11-09

  louisegirl
Orden klingar natur och frihet...

Underbart vackert i ord och bild
2014-11-09
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO