Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag var

jag var två år när jag brände mig på spisen
det var första gången men inte sista
jag sträckte mig efter en kanna
men blev rörd av något annat
det var inte jag som brände mig
det var något som brände mig
det var något som rörde mig


jag var fem år när jag kysste en flicka
jag har glömt hennes namn
vi satt i sovsalen på dagis
runt oss ett dussintals små barn
vår egna sovande publik
det var första gången jag uppträdde
inför en sovande publik


jag var åtta år när jag såg satan
han stod lutad mot min säng
jag minns hans vita ansikte
pressat mot mina fötter
de röda ögonen som snurrade över min kropp
men satan dödade mig inte
utan viskade till mig att gud
hade råkat ut för en olycka och låg i koma


jag var tio år när jag sa att jag var kommunist
jag märkte på min pappas ögon
att något var fel på mig
jag fick inte vara det än
och sedan tog det ett tag innan jag var det igen
ibland behöver man tid på sig
för att återgå till det som en gång var


jag var tretton år när jag drack min första öl
i det ögonblicket som var så viktigt
så stort och mycket riskfyllt
och jag minns att jag felaktigt anklagade
detta ögonblick och förbarmade det
hur jag på något sätt ville tro att
pubertet och öl gjorde mig korkad


jag var sexton år när jag blev påkommen att röka
jag gjorde min mamma ledsen
och jag gjorde min pappa förvånad
och jag gjorde mig själv förbannad
på alla människor i hela världen
ni får inte röra mig ni får inte säga åt mig
ni ska veta att jag njuter av att göra er besvikna ibland


jag var nitton år när jag sa att jag var bög
successivt förintades hemligheten
under kvällar då tillfället var rätt
och jag var stupfull och anförtroende
ingen hatade mig
men allt var förändrat på en sekund
trots att ingen förändring skedde




Prosa av Carl Vincent Joachim Lindström
Läst 337 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-11-09 15:37



Bookmark and Share


  Oscar E Quinn
Bra skrivet Carl!
2014-11-09
  > Nästa text
< Föregående

Carl Vincent Joachim Lindström
Carl Vincent Joachim Lindström