Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspirerades av en text jag läste idag av ADI Nehlin, men min kommentar till hennes text äger en mer generell tillämplighet och aktualitet då det är flera andra texter av andra medlemmar här men också annorstädes som berört ämnet och berört mig även tid


Om vår önskan att slippa kärlek med villkor ...

... har jag läst 
många flöden om och kring ...

Flöden som berört aspekter
av alla  såväl 
tänkbara som mindre tänkbara slag
utifrån grunder som berör
allt och ingenting ...

De flöden som 
mer specifikt handlar om
den icke önskvärda
kärleken med villkor
och den uttryckta önskan
om kärlek vilken är villkorslös
ramar rätt väl in det 
som jag förmedlar här nedan ...

Till många av er som 
uttrycker er önskan om
kärlek som är villkorslös
vill jag förmedla
det jag tänker och känner
kring det jag läser
utifrån mina referensramar
och erfarenheter ...

Så innerligt rätt tänkt ...

... men ack så många som missbrukar
denna villkorslöshet
då de nästintill på ett barns,
yngre än 12 år, nivå
behandlar denna villkorslöshet
som barn behandlar det här med rättvisa ...

Det vill säga den är enkelriktad ...

Att sätta gränser i en relation
för vad man klarar av och inte
kan och är ofta en nödvändighet
om man verkligen älskar någon
och vill ge den en chans
att inte förlora ens kärlek ...

Det är dock någonting helt annat än
kärlek med villkor ...

- Ty äkta kärlek
är per definition till sin natur sådan
att villkor ej är
vare sig nödvändiga
eller
ens finns utrymme för ...

Ty om det känns som
om villkor skulle vara nödvändiga
så handlar det inte om en relation
som grundar sig på kärlek ...

... utan på någonting helt annat ...




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 325 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2014-11-10 19:04



Bookmark and Share


  Elisabeth H
Håller med. Villkorslös kärlek kan bara vara enkelriktad och som jag ser det handlar det då mer om medberoende än kärlek.
2014-11-10
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP