Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
6/8


Herrgårdsost - en drömraga

 

När jag kom färdigklädd

festglad till herrgården

låg där bland smuts och klägg

jämte Mustangforden

 

Matvaror, ost och öl

skivor och leksaker

lämnat förutan söl

av en som vet saker

 

Dock var jag lämnad kvar

att arrangera det

visste knappt var jag var

hur man serverade

 

Klättrade efter en

van scenarbetare

fast modet svek mig sen

jag var den fetare

 

Gick ut i leran sen

där låg en flickagent

dold under regnrocken

som om just inget hänt

 

Fick ta en annan väg

till övervåningen

där var det sång och lek

ledd utav skåningen

 

Så kom en präktig tös

till runda-bords-samtal

det blev ett riktigt ös

dom hade gjort sitt val

 

Flickan fick stadig tjänst

jag blev ej tillfrågad

vet ni hur detta känns?

som att bli helplågad

 

Jag blev rätt schack och lack

drog ifrån sällskapet

samlade pick och pack

nuddade elskåpet

 

En jalusidörr brast

gick upp i limningen

blev sedan hel i hast

jag var en timme sen

 

Mitt i ett stort garage

bland skrot och findragkrok

satt där en liten page

ville dra fingerkrok

 

Sade om klänningen

jag bar på vänster arm

att den var hennes den

kom ifrån mammans barm

 

Håret som fingersvamp

hård näve smala ben

jag fick  snart fingerkramp

krånglade ut mig sen

 

 

 

 




Bunden vers av Nanna X
Läst 311 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2014-11-11 08:32



Bookmark and Share


  Robert Jonsson VIP
Jag sitter och ler åt ditt uppdiktade gäng. Den har ett jäkla härligt - liksom mysigt, sväng
2014-11-12

  TrollTörnTrappan VIP
Här dyker minsann upp såväl page i garage som agent i leran!! Rikt figurgalleri samt många spår lämnade i denna dröm... Elskåpet känns särskilt utstickande!

Trodde först agenten var flicka, men visar sig väl va någon herre anställd att skaffa vattentäta bevis för att rätt kvinna [förlåt, fel flicka] väljs för rollen...? Tycks som att de uppdykande bär drag av dig som du lämnat bakom dig eller utanför dig - iom att du bär klänning på armen, som pagen påstår är sin.
2014-11-11

  Anya VIP
Som en mix av den stora julfesten i Madicken och lite Henrik Dorsin känsla. En härlig berättelse!
2014-11-11

  Stefan Albrektsson
Ja, svängande 6/8 här - gillar "Jag blev rätt schack och lack", och det rappa tempot.
2014-11-11

    ej medlem längre
Skön puls. Kul att se en dröm som rim. Gilla Gilla!
2014-11-11

  Veven
Härligt sväng!
2014-11-11

  i af apa
wow...! vilket äventyr...
2014-11-11

    nånja
gillar´t!
2014-11-11
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X