Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tro mig! Framtiden sträcker sig mer än 3 - 5 år fram i tiden ... Det vill säga, vi bör planera lite längre fram än så i våra liv även om det är få som så gjort under de senaste 30 åren ...


Dumma, dumma Finansinspektionen ...

... som förbjuder amorteringsfrihet
för nya lån som omfattar 
mer än 50 procent av köpeskillingen ...

Det är ju jättesynd om
alla stackars låntagare
som inte kan få fortsätta
att gynna sina bankers 
ränteintäktsmöjligheter ...

Eller?

Tänk om det är som så
också i verkliga livet
att priset på pengar är ränta ...

Tänk om amorteringsfrihet
bara låter snällt mot låntagarna
emedan amortering inte är intressant
alls för bankerna
eftersom det är just räntan de tjänar pengar på ...

Nåja, avgifterna är ju också en stor intäktskälla
men över tid är det ränteintäkterna 
som bygger bankens legitimitet för sin verksamhet ...

... och vad kan då vara mer intäktsdrivande
mer uthålligt sett över tid än 
amorteringsfrihetens autopilot som räntefälla?




Övriga genrer (Kåseri) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 243 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2014-11-12 06:46



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Det finns alltid vinnare och förlorare. Det sitter djupare än så. Vi skulle få jättestora konsekvenser om vi inte reglerar den idag och kanske imorgon är det försent. Vi får bara ytan men det finns mycket mer som gjorde att man fattar ett sånt beslut. Det är sant att det "vanliga" folket är den stora förlorare men om vi inte reglerar den idag då kommer den "vanliga" folket och få jättestora konsekvenser senare i tiden. Så läs lite innan ni dömer någon för någonting! Ni får tycka att kanske har jag fel...
2014-11-12

  Rozsi.kovacs

jag tycker det är förjäkligt människor.
ska kunna välja hur mycket dom vill
amortera på sina lån. Snart har den lilla
människan ingenting att säga till om
man blir bara överkörd.

2014-11-12

  Ingrid Trolle
Bra klargörande
för de som ännu
inte har förstått
hur det hela styrs
2014-11-12

  Johan Strömstedt
I min inledningsfras vid kommunikation med banken ingår alltid,
"jag köper ju lån av er". för att inte tala om seniorlån, som borde heta seniorrån.
2014-11-12
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP